LIFESTYLE - CREAM OF PUMPKIN
KREM Z DYNII
SKŁADNIKI
pół dynii
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 litr bulionu
masło do smażenia
sół
pieprz
jogurt naturalny (może być śmietana)
słonecznik
PRZYGOTOWANIE
Gotujemy bulion. W tym samym czasie smażymy na maślę obraną dynię, dodajemy do niej pokrojoną cebulę oraz czosnek. Gdy warzywa zmiękną wrzucamy je do gotującego się bulionu. Po około pięciu minutach gotowania całej mieszanki ściągamy z gazu i wszystko dokładnie blendujemy. Następnie gotujemy jeszcze około 2-3 minut. Nalewamy krem do miski i posypujemy uprażonym słonecznikiem. Można dodać łyżkę jogurtu.
SMACZNEGO!
Komentarze (9):
pyszności, zupy z dyni są przepyszne:)
perfect for this time of year!! Carve the pumpkin then eat it!!
http://mkstyleramblings.blogspot.com.au/
Ja uwielbiam krem z dyni- zwlaszcza na slodko :) :) caluje !
uwielbiam! narobiłaś mi smaka :)
uwielbiam zupę z dyni, dzisiaj właśnie ja ugotowałam :) mój przepis jest podobny ale ja robie na pikantnie i mam patent na dynię, bardzo ułatwia obieranie dyni, polecam :)
http://lamodalena.blogspot.com/2013/10/zupa-z-dyni.html
wypróbuję przepis;))
Polecam i zachęcam. Naprawdę niebo w gębie! :D
Jeszcze nigdy nie jadłam nic z dyni:)
Przepis wydaje się być prosty, spróbuję zrobić :-)
Prześlij komentarz
Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]
<< Strona główna