środa, 3 grudnia 2014

FIT - Jaglanka na mleku z bananem


SKŁADNIKI:

kasza jaglana ok 50g
mleko ok 1,5 szklanki
cynamon
banan


Na początku wstawiamy mleko. Wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut cały czas mieszając! Po tym czasie dodajemy cynamon i rozgniecionego wcześniej banana i tak jeszcze chwilę gotujemy.
Jaglanka gotowa. Szczerze polecam. To było moje pierwsze spotkanie z tą kaszą, ale już mogę powiedzieć, że ma coś w sobie, co sprawia, że wrócę do niej jeszcze nie raz. Także na instagramie na pewno pojawią się pomysły na wykorzystanie kaszy jaglanej na wiele innych sposobów.

A teraz wszystkim SMACZNEGO! :-)






Etykiety:

Komentarze (4):

3 grudnia 2014 18:07 , Blogger Lilly Marlenne pisze...

to ja powiem tak - gdybyś chciała jeszcze szybciej taką jaglaną pychotę przyrządzić, to możesz kaszę jaglaną zastąpić płatkami jaglanymi :)
je wystarczy dla potrzeb takiego ciepłego dania tylko podgrzać :) dwie minuty podgrzewać :)
do kupienia w dyskontach są, od niedawna bardzo, wcześniej nie widziałam ;)
a i na zimno są dobre - do jogurtów, kefirów, sosów i sałatek też się nadają :)

 
4 grudnia 2014 14:28 , Blogger Kate. pisze...

Zdrowo, szybko i przede wszystkim SMACZNIE! Uwielbiam takie śniadania, owsianki i jaglanki to u mnie podstawa :)

 
5 grudnia 2014 02:45 , Blogger Katsuumi pisze...

Jadłabym, a wlasnie zjadlam drugie sniadanie :D cóż, moze jutro :D

 
5 grudnia 2014 03:07 , Blogger Marzena - http://kociaskrytka.blogspot.com pisze...

jutro koniecznie muszę wypróbować

 

Prześlij komentarz

Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]

<< Strona główna