FIT - Jaglanka na mleku z bananem
SKŁADNIKI:
kasza jaglana ok 50g
mleko ok 1,5 szklanki
cynamon
banan
Na początku wstawiamy mleko. Wrzucamy kaszę i gotujemy około 20 minut cały czas mieszając! Po tym czasie dodajemy cynamon i rozgniecionego wcześniej banana i tak jeszcze chwilę gotujemy.
Jaglanka gotowa. Szczerze polecam. To było moje pierwsze spotkanie z tą kaszą, ale już mogę powiedzieć, że ma coś w sobie, co sprawia, że wrócę do niej jeszcze nie raz. Także na instagramie na pewno pojawią się pomysły na wykorzystanie kaszy jaglanej na wiele innych sposobów.
A teraz wszystkim SMACZNEGO! :-)
Etykiety: lifestyle
Komentarze (4):
to ja powiem tak - gdybyś chciała jeszcze szybciej taką jaglaną pychotę przyrządzić, to możesz kaszę jaglaną zastąpić płatkami jaglanymi :)
je wystarczy dla potrzeb takiego ciepłego dania tylko podgrzać :) dwie minuty podgrzewać :)
do kupienia w dyskontach są, od niedawna bardzo, wcześniej nie widziałam ;)
a i na zimno są dobre - do jogurtów, kefirów, sosów i sałatek też się nadają :)
Zdrowo, szybko i przede wszystkim SMACZNIE! Uwielbiam takie śniadania, owsianki i jaglanki to u mnie podstawa :)
Jadłabym, a wlasnie zjadlam drugie sniadanie :D cóż, moze jutro :D
jutro koniecznie muszę wypróbować
Prześlij komentarz
Subskrybuj Komentarze do posta [Atom]
<< Strona główna